Mauritius, een tropisch paradijs

Door de gunstige ligging, ten oosten van Afrika en Madagaskar, is het hier bijna altijd goed weer! Als je een echte liefhebber bent van flora en fauna dan is Mauritius de perfecte bestemming, de ongerepte natuur van het eiland is werkelijk adembenemend. Toch wat cultuur opsnuiven? De hoofdstad Port Louis is een echte smeltkroes van culturen. Bezoek de levendige markt, interessante musea en proef heerlijke lokale specialiteiten.

Culturele hotspot

Voor de fans van cultuur en historie is Port Louis een waar paradijs. Wandel terug in de tijd met een bezoekje aan de oude koloniale huizen, het Government House, barakken en natuurlijk de Champs de Mars, de oudste racebaan op het zuidelijk halfrond. Daarnaast telt Port Louis vele musea die de indrukwekkende geschiedenis en rijke cultuur van het eiland vertellen.

Het groene eiland

Natuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken op dit prachtige eiland. Een grote verscheidenheid aan tropische fruitbomen en geurige bloemen in de buurt van Grand Bay zorgen voor een waar kleurenfestijn. Ook is de wereldberoemde botanische tuin ‘Sir Seewoosagur Ramgoolam’ met zijn grote collectie inheemse en exotische planten zeker een bezoekje waard.

Een paradijs voor duikers

Mauritius staat bekend om zijn vele interessante duikplekken zoals St. Jacques of het Stella Maru wrak. Ook het eiland Rodrigues in noordoostelijke richting van Mauritius is een begrip in de duikwereld door het diverse koraalrif en kleurrijke onderwaterfauna. Dankzij het buitenste rifgedeelte van het eiland zijn hier veel soorten vis te vinden, ideaal dus voor de fanatieke duikers!