Griekenland heeft vele gezichten. Wie kent niet de plaatjes van de witte huisjes met blauwe luiken en slapende katten in de zon? Het is het land van de sirtaki, eeuwenoude cultuur, pittoreske baaitjes, lokale delicatessen en onvoorwaardelijke gastvrijheid. Vooral de eilanden – met elk hun eigen karakter – zijn erg populair. Hieronder iets meer informatie over enkele populaire gebieden.

Olympus riviera
Nog geen uurtje rijden ten zuiden van Thessaloniki ligt Olympus Riviera.
Het is een makkelijk bereikbaar gebied met een eindeloze kustlijn van mooie zandstranden gelegen aan de voet van de berg Olympus, het huis van de klassieke Goden. De berg is met zijn 2917 meter de hoogste berg van Griekenland en een UNESCO biosfeerreservaat. Op Olympus Riviera treft men geweldige natuur,  byzantijnse monumenten, archeologische opgravingen (Dion), kastelen (Platamonas) traditionele dorpjes met gastvrije bewolking en natuurlijk heerlijk eten, drinken en gezellige nachtleven! Olympus Riviera wordt steeds populairder bij de toeristen door de combinatie van schoonheden die in de omgeving te vinden zijn. Zwemmen in een helderblauwe zee onder de top van Olympus is een geweldige ervaring!

Chalkidiki
Chalkidiki heeft een kustlijn van meer dan 500 kilometer en voor toeristen zijn er voldoende zandstranden te vinden, die kindvriendelijk zijn door het ondiepe water. Voor actievelingen biedt Chalkidiki wandelmogelijkheden door de natuur, waarbij je langs en door kleine dorpjes komt.

De regio is verdeeld in verschillende delen, met elk een eigen karakter. Onderstaand meer informatie over de verschillende gebieden van Chalkidiki.

Kassandra ligt op amper een halfuur rijden van de luchthaven van Thessaloniki. Het is dan ook het meest toeristische schiereiland van Chalkidiki met vele luxe hotels, waar allerlei activiteiten kunnen worden ondernomen.Watersporten is tevens een erg populaire activiteit in deze regio.

Het schiereiland Sithonia zal het hart van natuurliefhebbers sneller doen kloppen, want hier vind je velden vol met olijfbomen, bossen, ongerepte natuurparken en adembenemende zandstranden.

Een daguitstap naar Stageira (Olympiada) is meer dan de moeite waard. Een adembenemende archeologische site en bovendien de geboorteplaats van Aristoteles, de beroemde Grieks filosoof en leraar van Alexander de Groot.

Het laatste schiereiland Athos is zeer uniek, omdat daar alleen maar monniken wonen afgezonderd van de rest van de wereld. Je kunt vanuit Chalkidiki, per boot, het schitterende eiland Ammouliani bezoeken en een boottoer maken rond de Athos. Vanuit de boot kun je de prachtige kloosters van Athos bewonderen.

Samos
Samos is een van de grootse Noord-Egeïsche eilanden. De kenmerken van het eiland zijn witte zandstranden, schilderachtige dorpjes, pittoreske en gezellige vissershaventjes. Samos is een prachtige plek voor wandelaars. De wegen die tussen de dorpen in liggen, passeren langs wijngaarden, olijfgaarden, sparren, platanen en enge dalen, in combinatie met een prachtig uitzicht.

Samos is te bereiken met een rechtstreekse vlucht vanuit Schiphol of met de boot vanuit de andere eilanden in de beurt. Vanuit Samos zijn gemakkelijk, in midden dan een uur, de eilanden Fourni en Ikaria te bezoeken. Er zijn veel soorten accommodaties en daardoor is het eiland geschikt voor een breed publiek.