Thomas Cook biedt grenzeloze kansen om nieuwe ervaringen te beleven, nieuwe culturen te ontdekken en fantastische herinneringen te creëren. We begrijpen echter dat onze activiteiten invloed hebben op de wereld; zowel bij het creëren van werkgelegenheid dat zorgt voor economisch voordeel, als het schaden van het milieu. Bij Thomas Cook zetten wij ons in om de positieve economische en sociale ontwikkeling te maximaliseren, terwijl de milieueffecten tot een minimum beperkt blijven.

Hieronder een aantal punten over wat we doen om jouw vakantie duurzamer te maken, naast de punten die opgenomen zijn in onze strategie en visie.

No Place For Plastic
Vanaf 6 november 2018 werkt Thomas Cook met een vernieuwde belofte rondom plastic. Het doel is om voor 2020 70 miljoen items wegwerpplastic uit de keten te hebben gehaald. Er wordt gestart met het verwijderen van items die gemist kunnen worden, zoals rietjes en roerstaafjes. Daarnaast wordt er voor nodige plastic items gezocht naar een duurzame vervanger. Meer over deze belofte en de te nemen stappen vind je hier.

Animal Welfare Programma
Sinds 2016 werken we met een uitgebreid Animal Welfare Programma. Dit houdt in dat alle excursies waar dieren bij betrokken zijn, worden getest op hoge standaarden in dierenwelzijn. Indien deze standaarden niet (meer) worden gehaald, bieden wij deze excursie niet meer aan. Excursies die wel in het aanbod zitten, zijn zorgvuldig getest op diervriendelijkheid.

Travelife
Via de Travelife certificering wordt het mogelijk om bedrijven op basis van objectieve standaarden te beoordelen. Het online systeem is opgezet voor de evaluatie van leveranciers en bestemmingen op duurzaamheidsaspecten, die zijn gebaseerd op van tevoren vastgestelde milieu- en sociale standaarden. Thomas Cook stimuleert ook haar partners en (toe)leveranciers actief gebruik te maken van dit systeem. Het doel is om in 2020 al onze eigen hotels Travelife gecertificeerd te hebben.

Samenwerking ANVR
Thomas Cook is aangesloten bij de ANVR en hierdoor hebben we een ANVR-DTO (DTO: Duurzaam Toeristisch Ondernemen) verplichting. Dit houdt concreet in dat elke reisonderneming voor zijn bedrijf een DTO-coördinator aanstelt, die succesvol een duurzaam toerismetraining doorloopt, een beleidsverklaring en actieplan opstelt en rapporteert over de activiteiten die de reisonderneming onderneemt met betrekking tot duurzaamheid.

Managen van uitstoot
In 2017 is Thomas Cook, in de top 10 ter wereld beland met bedrijven die efficiënt omgaan met hun benzine. Ieder jaar proberen wij deze efficiëntie te verbeteren en de uitstoot per passagier te verminderen.We doen dit door bijvoorbeeld operationele verbeteringen door te voeren, maar ook door routes te optimaliseren en het algemene gewicht van het vliegtuig te verminderen.